Och nu: Något lite mer analogt

Det har varit tyst både här och på mina nyhetssajter på sistone. Anledningen till det är att jag för några månader sedan började jobba på något lite mer analogt. Resultatet trillade ner i brevlådorna i Ockelbo Kommun, Järbo och Hamrånge i helgen.

Mitt nya projekt är Kuxabladet, en lokaltidning som trycks i 8000 exemplar och ges ut en gång i månaden i området som omnämndes ovan. Den består av nyheter, reportage, intervjuer, krönikor skrivan av lokala profiler, annonser för lokala företag och lite annat smått och gott. Jag står för formgivning och skriver majoriteten av artiklarna, och driver tidningen/företaget tillsammans med den gamle tidningsräven Ulf Gräsberg.

Några andra inblandade är den före detta Gefle Dagblad- och Arbetarbladet-murveln Erik Andersson och Lars Krantz, trädgårdsmästare hos Wij Trädgårdar. Sammanlagt är vi tio stycken som jobbar med tidningen, och jag känner att vi har lyckats få ett riktigt starkt stall av medarbetare – alla är mycket kunniga inom sina respektive områden.

Det första numret – som kan laddas ned här – delades ut i helgen, och vi har fått grym respons hittills. Fortsätter det så här kommer vi att skaffa en redaktionslokal mot slutet av månaden. Jag saknar bloggandets snabba feedback och rapporterna från Google Analytics och Adsense, men överlag är det roligt att jobba med något som har lokal förankring.

Jag ska försöka vara lite mer aktiv framöver, både här och på mitt Twitter-konto.