Dags för något nytt

För en vecka sedan släpptes det sjunde numret av Kuxabladet, en lokal månadstidning som jag har varit med och drivit sedan början av året. Det har varit roligt att vara med och starta upp en tidning från grunden, och jag fått uppleva händelser, träffa personer och besöka platser som jag aldrig hade fått uppleva/träffa/besöka annars. Men nu är det dags för något nytt.

Från och med nästa nummer kommer Kuxabladet att drivas inom ett nytt företag, och jag kommer att byta roll från chefredaktör och delägare till layoutare. Anledningen till förändringen är att jag planerar att börja studera i höst (det lutar åt MKV i Umeå just nu), vilket innebär att de närmaste åtta månaderna är den sista längre tidsperioden jag kan göra vad jag vill med innan jag låser mig till studier i tre år. Jag vill ägna de åtta månaderna åt att ge mina spontana utbrott av produktivitet och kreativitet fritt spelutrymme.

Exakt vad det kommer att resultera i är jag inte helt säker på just nu, men jag har lekt med tanken att dra igång en ny sida och har blivit erbjuden att börja skriva för en svensk spelsajt. Jag skulle också vilja doppa tårna i videoredigering, men då behöver jag nog köpa lite bättre hårdvara först. Den dator jag skriver det här på – en något upphottad MacBook från 2006 – börjar hyperventilera så snart jag startar något mer krävande än Google Chrome.

Resten av december kommer att ägnas åt glögg, paketöppning och nyårsnedräkningar. Förhoppningsvis hinner jag också få klart ett nytt tema till den här bloggen innan 2012 sparkar in dörren.