Nytt projekt: Palmemordet.se

“Projekt” är förmodligen en stretch i det här fallet, men något ska man ju kalla det. Under större delen av det här läsåret har jag jobbat på en uppsats om mordet på Olof Palme som en del av mitt projektarbete. För ett par månader sedan upptäckte jag att domännamnet Palmemordet.se var ledigt, och svag som jag är för lediga domäner såg jag till att ändra på den saken. Som brukligt glömde jag bort den morgonen därå.

För några dagar sedan tog jag mig dock i nacken och började jobba på en text om mordet och den efterföljande utredningen, baserad på SOU 1999:88; Granskningskommissionens rapport. Texten kan hittas på Palmetmordet.se. Det återstår att se om det finns några pengar att tjäna på sidan, men det här är åtminstone bättre än att låta den stå oanvänd.

Jag vill passa på att ge en shout-out till Matt på Frostpress för hans utmärkta WordPress-teman, Renegade och Comet. Jag använder en modifierad version av Renegade på Palmemordet.se och Comet på WordPressguider.se. Mycket snygga och mycket funktionella.

Ytterligare ett apropå: Den här bloggen kör nu Dofollow-pluginet till WordPress, vilket innebär att hemsideadresser i kommentarerna inte längre har attributet rel=”nofollow”. Tar man sig tiden att skriva en kommentar är det inte mer än rätt att man får lite länkjuice tillbaka.