DisplayMate om iPad mini med retina-skärm

displaymate.com →

“[iPad Mini Retina] still has the same small 63 percent Color Gamut as the original iPad mini and even older iPad 2. That is inexcusable for a current generation premium Tablet.

[…] Instead of moving up to the higher performance (and cost) Low Temperature Poly Silicon LCDs, Apple chose to continue gambling on IGZO, which has resulted in both production shortages and inferior products.”

iPad Mini med retina-skärm får sämre resultat än Kindle Fire HDX 7 och Nexus 7 i nästan alla tester som DisplayMate har genomfört. Den hårdaste kritiken är riktad mot minins färgomfång, som är oförändrat från iPad 2 och förra årets iPad Mini-modell. Skillnaderna i färgomfång mellan minin, HDX 7 och Nexus 7 illustreras i den här bilden.

Innan de nya iPad-modellerna tillkännagavs var jag säker på att jag skulle byta ut min iPad 3 mot nästa mini, men jag började bli osäker när recensenterna beskrev hur liten och lätt iPad Air är i jämförelse med iPad 3 och 4. DisplayMates recension av skärmen på iPad Mini med retina har inte underlättat mitt beslut. Förhoppningsvis blir det enklare när jag har sett dem sida vid sida i butik.