Förslag: ta bort betygen från App Store

imore.com →

Peter Cohen för iMore:

The bottom line is that some App Store customers use the ratings system appropriately, some don’t use it properly at all. What should we do about it?

My preference is to get rid of the rating system all together. It’s too easy to abuse and provides no useful context to inform App Store customers. I’d love to see it abolished all together, because I don’t see a way to make it work.

Marco Arment ger Peter Cohen medhåll, men ingen av dem diskuterar App Store-betygens primära funktion: att snabbt ge användarna en uppfattning om vilka appar som är värda deras tid och pengar. Peter Cohen har rätt i att betygssystemet inte ger App Store-användarna någon kontext, men majoriteten av App Store-användarna bryr sig inte om kontext. De vill veta vilka appar som är värda deras tid och pengar. De läser inte recensionerna, och de tar sig definitivt inte tid till att skriva egna. Betygssystemet fyller en viktig funktion för de användarna, och att ta bort det skulle skada både dem och App Store.

Det är dock ett problem att de bästa apparna i App Store inte får det utrymme som de förtjänar. “I blickfånget”-fliken har ett mycket begränsat utrymme och uppdateras manuellt, vilket resulterar i att Apple bara lyfter fram appar som redan är välkända. Topplistorna är trasiga på fler sätt än jag har utrymme att beskriva här. Att söka efter appar manuellt är en mardröm av precis den anledning som jag skriver det här inlägget: de bästa apparna flyter inte upp till ytan. Söker du efter Twitter kommer Tweetbot 3 på plats 20-25, efter bland annat Pimp Wallpapers och Talking Funny Mirrors FREE.

Många förslag till vad Apple bör göra har presenterats de senaste dagarna. Jag sitter inte på några svar, men jag hoppas innerligt att det här är något som de planerar att åtgärda. Ekosystemet är iOS-enheternas starkaste försäljningsargument. Om Apple inte hittar ett sätt att lyfta fram de bästa apparna är det ett försäljningsargument som de kan komma att förlora.