Apptips: Gasketball

Veckans skörd av iOS-appar bjöd på ett nytt permanent tillägg till iPadens Spel 1-mapp: Gasketball (gratis). Den senaste titeln från Solipskier-utvecklarna Mikengreg kombinerar basket med pussel i ett smart spel med en snygg och unik presentation.

Målsättningen i Gasketball är enkel: skjut bollen i korgen på så få försök som möjligt. Under spelets gång introduceras dock hinder som höjer svårighetsgraden: pinball-bumpers, portaler, gravitationsskiftare, sågblad, rullband, acceleratorer, med flera. Banorna känns mer som lekplatser än renodlade pussel; det finns ofta flera olika lösningar på varje bana, och omspelbarheten är hög.

När man först laddar ner spelet har man bara tillgång till spelets tutorial, och varje kapitel kostar 7 kronor att låsa upp. Man kan också köpa ett paket med alla kapitel för 22 kronor, vilket jag definitivt rekommenderar. Då får man de befintliga fyra kapitlen med 75 banor per kapitel, plus alla framtida kapitel och ett multiplayerläge som jag har hört mycket positivt om men inte hunnit pröva ännu. Det är väldigt mycket spel för 22 kronor.