“The Newsstand honeymoon is over”

gigaom.com →

Eddie Vassallo för Gigaom:

What’s even worse news for magazine publishers who have chosen either a PDF-based or Adobe InDesign-led “Plug-In” app solution in a race to cash in on Apple’s Newsstand is the damning evidence of Apple’s lack of support…and frankly, interest in the Newsstand app itself.

Once the “holy grail” for magazine publishers, promising front-and-center exposure for their periodicals, the Newsstand app in iOS 7 has become almost irrelevant.

Som mest prenumererade jag på fyra-fem tidningar i Newsstand – bland annat The Magazine, Game Informer och Wired – men det var nästan ett år sedan, och jag prenumererar inte på någon av dem idag. För min del är det i första hand en fråga om tid. Mellan Reeder, Instapaper och Twitter har jag inte direkt någon brist på intressanta saker att läsa, och jag behöver inte betala en månadsavgift för artiklarna i mitt RSS-flöde.

Den bistra sanningen är att innehåll som är tillräckligt bra och gratis nästan alltid kommer att vinna över innehåll som är riktigt bra och kostar pengar.