På hemmaplan igen

Efter två månader som pseudo-Umeåbo och student på Umeå Universitet har jag utnyttjat ett par dagars ledighet till att hälsa på vänner och familj hemma i Ockelbo, och semestern kändes som ett bra tillfälle att uppdatera bloggen. Tanken med designen som jag började använda i slutet av sommaren var att bloggen skulle uppdateras mer eller mindre dagligen med korta inlägg om aktuella händelser och mina tankar kring dem. I slutändan hamnade mycket av det innehållet på min Twitter istället. Ah well.

Jag trivs riktigt bra i Umeå. Det är en ny stad med nya människor och nya utmaningar, och efter två månader känner jag att börjar komma in i rollen som fattig student. Att bo i Holmsund – en och en halv mil utanför staden – är inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men det fungerar tills jag lyckas hitta något i Umeå. Med tanke på att många i klassen fortfarande inte har fast boende bör jag förmodligen inte klaga (inte för att det stoppar mig).

Studierna i sig har gått ganska smärtfritt så här långt. Mitt förhållande till akademiskan började knaggligt, men för varje “Min avsikt med den här uppsatsen är att…” kommer vi varandra lite närmare. Frågan är snarare hur ska jag kunna återgå till att skriva som en normal människa när utbildningen är slut. Bristen på fritid har varit påtaglig. Det funkar inte riktigt att dra igång stora sidoprojekt när man lägger majoriteten av dygnets vakna timmar på studierna. Jag har en liten to do-list med grejer jag vill göra, men som det ser ut nu kommer den att få vänta tills sommaren.

Något lite mer aktuellt: Tidigare i dag fick jag veta att jag har fått en plats på GameDev 2012, en konferens arrangerad av Film i Västerbotten för människor som är intresserade av att jobba inom spelbranschen. Konferensen består av en heldag i slutet av november med föreläsningar med människor från branschen, god mat och lite festligheter på kvällen. Det verkar som att den i första hand är riktad mot programmerare och grafiker, så jag är glad över att de bestämde sig för att kvotera in en spelintresserad medienörd också.