Mina tankar kring iPhone 5

Tre saker man kan vara säker på när Apple lanserar en ny iPhone:

  • Apple kommer att kalla den revolutionerande
  • Människor kommer att bli besvikna och säga att det är början till slutet för företaget
  • Telefonen kommer att slå nya försäljningsrekord

Tiden får utvisa om iPhone 5 kommer att infria den tredje punkten, men den har redan uppfyllt ettan och tvåan. Ord som “tråkig”, “förutsägbar” och “misslyckande” har kastats omkring friskt på bloggar och sociala nätverk sedan presskonferensen i onsdags. Det är inte tydligt exakt vad folk på internet tycker saknas – det är inte förbättrad prestanda, ny design, LTE eller större skärm – men de tycker inte att iPhone 5 levererar.

Det här är inget nytt. Samma människor sade samma saker om iPhone 4S förra året, och de har fel den här gången också. De ville att iPhone 5 skulle ha ett helt nytt operativsystem, en totalt annorlunda design eller en skärm i Galaxy Note-storlek, men majoriteten av mobiltelefonanvändarna är inte trötta på iOS eller på iPhone. Majoriteten av mobiltelefonanvändarna bryr sig inte. De kommer att uppskatta den förbättrade prestandan, batteritiden, kameran och den större skärmen, oavsett om de vet om att något har förändrats eller inte, och om de inte gillar förändringarna eller har tröttnat på iOS kommer de inte att köpa telefonen. Men baserat på tidiga rapporter om antalet förbokningar är inte det något som Apple behöver oroa sig för.

Jag kommer att behålla min iPhone 4 en generation till. Avbetalningen är klar om någon månad och som student välkomnar jag hundralapparna jag sparar varje månad, men framför allt är det fortfarande en mycket bra telefon. Dessutom: om det är trevligt att uppgradera två generationer måste det vara fantastiskt att uppgradera tre generationer. iPhone 5s i september 2013?