Apple TV är inte en hobby längre

För någon dag sedan uppdaterades Apples Stores onlinebutik inför alla hjärtans dag, och i samband med uppdateringen gjordes en justering av butikens huvudmeny. Apple TV presenteras nu som en komplett produktlinje bredvid Mac, iPhone, iPad och iPod. Den har tidigare legat undangömd som ett tillbehör i iPod-kategorin.

Förändringen innebär att Apple TV nu har en egen sektion med utvalda tillbehör, frågor och svar, ett dedikerat användarforum och försäljning av renoverade Apple TV-enheter. Timingen är intressant. De senaste veckorna har det kommit rapporter från flera håll om att Apple planerar att släppa en uppdatering av Apple TV som kommer att introducera en App Store till enheten. TV-spel kommer att stå i fokus, och enligt rapporterna kommer användarna att styra spelen med hjälp av kontroller som de redan äger – sina iPads och iPhones. Det är sannolikt att det nya Made for iPhone Gaming-programmet också kommer att spela en roll.

Ryktena är inte nya. Enda sedan Apple introducerade Apple TV har analytiker förutspått att det så småningom kommer att lanseras en App Store med fokus på TV-spel – TV-spel som användarna kontrollerar med andra iOS-enheter. Men nu verkar det som att det faktiskt är på gång. Det är möjligt att den främsta anledningen till Apple TV:s nya position på onlinebutiken är att iPod-försäljningen kommer allt närmare ingenting för varje kvartal som passerar. Mer troligt är att Apple börjar göra sig redo att uppgradera Apple TV från en hobby till en central pusselbit i företagets verksamhet.

Baserat på tidigare år kan vi räkna med ett Apple-event i mars månad. Vi kanske får veta då.